Wat is video

Dit soort vragen zijn best lastig uit te leggen aan mensen die er niet zo veel verstand van hebben. We zullen het toch proberen. Houd er echter rekening mee dat omdat we de diepe technische gedachte achterwege zullen (proberen) te laten, waardoor een professional zou kunnen denken dat de gegeven informatie niet helemaal klopt.

Video is wat u gewend bent te bekijken op televisie, de camera's kunnen in en uitzoomen en zijn snel in te zetten. De scherpte is over het algemeen in het gehele beeld hetzelfde.

In principe kan 1 cameraman/vrouw zelf een item draaien (een zg. zelf regisseerende cameraman/vrouw ook wel camjo=camera Journalist genoemd). Indien het geluid wat ingewikkelder is zal er een geluidsman/vrouw bij zijn. Als er een vooraf bepaald (ingewikkeld) verhaal "aanvast hangt", zal een regisseur dit ten uitvoer brengen. Indien een perfect plaatje gewenst is zal een lichtman/vrouw de crew nog kunnen aanvullen maar over het algemeen verzorgt de cameraman/vrouw dit zelf.

Meercamera registratie's zoals een (sport) evenement of een concert is weer een andere discipline. Omdat we verwachten dat klanten die hierom vragen weten wat dit is laten we dat hier achterwege...